ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Ramazan-ı Şerifiniz Mübarek Olsun.

Onbir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif

 

 

Evvela Mübarek Ramazan-ı Şerifin tüm islam alemine hayırlar getirmesini, yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.

 

Sevgili peygamberimizin (s.a.v.), 'Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluştur.' Buyurduğu, mübarek ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Bu nedenle Cenab-ı Hakka hamd ediyor ve tüm ehli imanı, bu aydaki rahmet ve bereketten istifade edeceği amelleri işlemeye muvaffak kılmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

 

Ramazan ayı bizler için tam bir hasat mevsimidir.  Allah için yapacağımız her ibadet bu ayda kat kat fazlasıyla karşılık görecektir. Bu ayın kıymetini yükselten şey, içerisinde Kur’an-ı Kerim’in inmeye başlamasıdır. Nitekim Rabbimiz; “Ramazan ayı öyle bir aydır ki, onda Kuran, insanlara yol gösterici ve doğruyu yanlıştan ayırıcı belgeler olarak indirildi. Sizden bu ayı idrak eden, onda oruç tutsun; hasta veya yolculukta olan, tutamadığı günlerin sayısınca diğer günlerde tutsun. Allah size kolaylık ister, zorluk istemez…” Bakara.185 buyurarak, bu mübarek ayın değerini beyan etmektedir.

 

Bu ayda kin ve husumet duyguları bastırılır. Kötü söz ve onunla amel terk edilir. Efendimiz (s.a.v.)  hadis-i şeriflerinde; “Ramazan girdiğinde cennet kapıları açılır cehennem kapıları kapanır, şeytanlar zincire vurulur” (Buhâri, Savm 5, Müslim, Siyam, 1) buyurmaktadır.

 

Ramazan, Allah’a olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, mübarek zaman dilimidir. Dolayısıyla Ramazan ayının kıymetini bilelim, inanarak ve sırf Allah rızası için oruçlarımızı tutalım. Bol bol Kur’an okuyalım. Allah’a dua ve niyazda bulunalım. Aramızdaki kırgınlıkları giderelim, Zekat ve sadakalarımızı verelim, başkalarının haklarına daima saygılı olalım, bütün kalbimizle yüce Allah ‘a dua edelim ki; Ramazan imanımızı pekiştirsin, Oruç günahlarımızı döksün, Kur’an ebediyen yolumuzu aydınlatsın.

 

Karaman İlim İrfan Merkezi derneği olarak, mübarek ramazan-ı şerifi vesile kılarak, tüm dünyada ve bilhassa Suriyede, Mısırda, Arakanda, zulüm altında yaşayan müslüman kardeşlerimize Allah'tan sabır, nusret-i ilahi vermesi için dua ediyoruz.

 

Tüm alem-i islamın Mübarek Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyor ve kurtuluşumuza vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.

 

Karaman İlim İrfan Merkezi Derneği Yönetim Kurulu

Dernek Başkanı
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Anketimize Katılın
Toplumumuzun Hangi Alanda Gelişmeye İhtiyacı Vardır?

Tarihi
Kültürel
Dini
İlim - Fen
Sosyal

Ekmek İsraf Etme
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon :

Adres : İmaret Mah. 154.Sk. No:7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır Projen Danışmanlık tarafından geliştirilmiştir.
Aktif :
Bugün :
Toplam :